תחליפים לחיטה
מוצרים בהם יש חיטה
גלוי:
פתיתים, עוגיות, עוגות, פסטות, לחם, סולת, קוסקוס, בורגול, סיגרים מטוגנים, פיצות , מקרוני, דגני בוקר ועוד.
סמוי:
אבקות מרק, תבלינים, חטיפים, חומוס מוכן, ממרחים שונים, רטבים, מרקים מוכנים, מרקים במסעדות אוכל מוכן: פשטידות, קציצות, מוצרי סויה למיניהם ,נקניקים – מוצרי בשר מעובדים וציפויים למזונות מוכנים.
תחליפים:
אם מדובר באלרגיה חמורה לגלוטן ישנם מאפים ללא גלוטן הנמכרים בהרבה מקומות כגון בתי טבע, במידה ומדובר באי סבילות ללקטוז שאינה חמורה או לקמח צפציפי כמו קמח לבן, ניתן לקנות לחמים שרמת הגלוטן בהם נמוכה יותר כגון שיפון, כוסמין ועוד. אפשר כמובן לאכול את כל הקטניות כגון עדשים כל הסוגים, שעועית כל הסוגים, וכו' כי אינם מכילים גלוטן.
לחמים:
%100 שיפון – של דר מארק (יש גלוטן, קל יותר לעיכול).
לחם תירס/שיבולת שועל – של אדמה.
לחמים בלי גלוטן – יצרנים רבים.
קרקר שיפון – של ראש פינה.
פריכיות אורז מלא – אדמה/לייב.
דייסות:
דייסת קוואקר או דייסת אורז.
עוגיות העשויות, משיפון, כוסמת, קוואקר, אורז או מוכנה מחנות ללא גלוטן.
קמחים:
אורז, תפוח אדמה, קמח חומוס, תירס, שיבולת שועל, קמח תמי ללא גלוטן.
פסטות:
אורז,תירס, כוסמת וקינואה.
דגני בוקר:
פצפוצי אורז ללא גלוטן, פצפוצי קינואה.
דגנים מבושלים:
אורז, קינואה, דוחן, גריסים, שעועית, עדשים.