עוגיות טחינה עשירות בטעם ובריאות

דצמ 7, 2012   //   על ידי: טבע-נכון   //   המתכונים שלי, מתוקים  //  סגור לתגובות על עוגיות טחינה עשירות בטעם ובריאות

עוגיות טחינה עשירות בטעם ובבריאות

הטחינה עשוייה מגרגרי שומשום ולרוב היא מוגשת כמטבל במסעדות, חומוסיות ודוכני פלאפל. הטחינה עשירה בסידן, בוויטמינים, בברזל ועוד.
לפניכם מתכון נהדר של עוגיות טחינה קלות להכנה, עם טעם עשיר, ומזכירות ממתק חלווה ולא בכדי.

מצרכים:

  • 1 כוס שמן קנולה רצוי בכבישה קרה (כוס קטנה השווה 150 מ"ל)
  • 1 כוס סוכר חום דמררה/סוכר קנים (כוס מאג השווה 250 מ"ל).                                           
  • 1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא (כוס מאג השווה 250 מ"ל).
  • 2.5 כוסות קמח כוסמין לבן מנופה (סה"כ 500 גרם).

אופן הכנה:

שמים בקערה גדולה (רצוי מנירוסטה) את השמן, הסוכר והטחינה הגולמית.
מוסיפים בהדרגה את הקמח כוסמין המנופה ולשים היטב עד לקבלת בצק, שאינו דביק ושומני מדי המאפשר ליצור כדורים קטנים.
לוקחים תבנית אפיה, מניחים עליה נייר אפיה ומשמנים קלות עם תרסיס שמן.
מהבצק יוצרים כדורים קטנים , מסדרים ומשטחים קלות על התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך 15 דקות בערך או עד להזהבה קלה של העוגיות.

הערות:

מי שאוהב עוגיות יבשות יותר יכול להוריד מכמות השמן עד כמחצית הכוס.
במידה והבצק דביק מדי יש להוסיף מעט קמח כוסמין וללוש שוב עד לקבלת מרקם שניתן לעבוד עימו.
דרך נוספת לדעת שהעוגיות מוכנות מלבד הזהבה היא הופעת סדקים בעוגיות.