עוגת פירות יבשים (ט"ו בשבט)
להכנת העוגה הבאה לא צריך לחכות דווקא לט"ו בשבט, היות ואת הרכיבים המככבים במתכון ניתן להשיג לאורך כל ימות השנה. העוגה יוצאת דחוסה ועשירה בטעמי הפירות היבשים (וכל יתרונותיהם).
מצרכים:
- 1/2 כוס קמח מלא רגיל
- 1/2 כוס קמח מלא כוסמין
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח וקינמון
- 1/2 כוס סוכר קנים/דמררה
- 3 ביצים
- כוס וחצי פירות יבשים חתוכים (אגוזים, פקאן, צימוקים, משמש, שזיף וכו').
אופן הכנה:
לתוך מחבת מחוממת לחום בינוני מוסיפים את האגוזים והפקאן (יש לשבור אותם לחתיכות קטנות קודם לכן עם הידיים). קולים אותם כדקה תוך כדי ערבוב קל על מנת להדגיש את טעמם. לאחר מכן מניחים אותם בצד להצטנן. את שאר הפירות היבשים פורסים לחתיכות בעזרת סכין ומניחים בצד.
מנפים את שני הקמחים לתוך קערה יחד עם אבקת האפייה, המלח והקינמון, מוסיפים את הסוכר ומערבבים קלות. לאחר מכן מוסיפים את שלושת הביצים יחד עם כפות השמן ורבע כוס מיץ תפוזים ומערבבים היטב. כעת יש לבדוק את הבלילה. במידה והיא סמיכה מדי מוסיפים מעט מיץ תפוזים ומערבבים שוב, במידה והבלילה בעלת מרקם כשל יוגורט סמיך אין צורך להוסיף נוזלים. כעת מוסיפים את כל הפירות היבשים (כולל האגוזים והפקאן) ומערבבים היטב עד שהם נטמעים בתוך הבלילה. את התערובת שופכים לתוך תבנית צרה (אינגליש קייק) לאחר ששימנו אותה היטב (רצוי עם ספריי שמן). מניחים בתוך תנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות למשך שעה.
הערות:
אני הוספתי כמעט את כל חצי הכוס של מיץ התפוזים. התערובת צריכה לגלוש מהכף באיטיות.
העוגה הינה עוגה דחוסה.