תחליפים לביצים
מוצרים בהם יש ביצים
גלוי:
מאפים – לחמים, לחמניות, פיתות, פנקייק, עוגות, עוגיות, פאי, סופגנייה, וופלים וקרקרים
תוספות למאפים – קצפת, ציפוי מוזהב, אבקות לציפוי, רפרפת, אבקת אפיה.
קינוחים – חטיפי שוקולד(בעיקר אלו הממולאים בקרם), מרשמלו, פאדג', גלידה, פודינג, שרבט, ג'לטינה.
פסטה – נודלס, מקרוני, ספגטי ועוד מאלו, המופקים מביצים.
רטבים לסלט – מיונז, רוטב מוקרמים, רוטב טרטר.
סמוי:
משקאות – בירה(נדיר), יין(נדיר), קפה לאטה, קוקטלים מסוימים
בשרים – שניצל, קציצות בשר טחון, קציצות ירק, נקניקיה.
שמות מחשידים ברכיבים: חלבון, חלמון, מוצקי חלבון, אבקת ביצים, אלבומין, גלובולין, לקטין.
תחליפים:
ביצה אחת= כפית מלאה של קמח סויה או של עמילן תירס ושתי כפיות מים.
כ-30 גרם של טופו מרוסק במקום כל ביצה.
60 גרם מחית שעועית מבושלת+מעט מים- לערבב במעבד מזון.
60 גרם חמאת בוטנים המעורבבת במעט מים.
1 כף שמן או 2 כפות טחינה גולמית.
מקורות אחרים לחלבון :
מוצרי חלב דלי שומן ,בשר, דגים = כל אלה יספקו לגופנו חלבון "מלא".
קטניות ודגנים אף הם מכילים חלבונים אך יש לשלב ביניהם (במשך היום) כדי ליצור חלבון מלא.
קטניות: שעועית, חומוס, עדשים ירוקים, עדשים כתומים, מאש, פולי סויה.
דגנים: לחם, פסטה, אורז, תירס, גריסים, שיבולת שועל, שיפון.
תופעות אופייניות לאלרגיה לביצים:
בעור: נפיחות, פריחה, דלקות.
עיכול: בחילה, כאבי בטן, שילשול, הקאות.
נשימה: נזלת, קשיי נשימה, ציפצופים.
לב: דופק מואץ, לחץ דם נמוך. כאבים בשלד.