עוגיות שוקולד צי'פס
אחת מסוגי העוגיות שמככבות במטבחים השונים הן עוגיות השוקולד צי'פס – בין אם מדובר בעוגיות רכות או פריכות, יש משהו בחתיכות השוקולד המבצבצות מבין המאפה הזהוב שגורם לבלוטות הרוק לעבוד שעות נוספות. במתכון הבא השתדלתי להשתמש בחומרי גלם בריאים יותר בין אם מדובר בקמח או בסוכר כך שהחטא המתוק הזה פחות יכביד על מצפונכם – בתיאבון.
מצרכים:
- 280 גר' קמח כוסמין לבן (לא מלא)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף סילאן
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 ביצה
- 125 גר' חמאה
- 100 גר' סוכר דמררה
- 50 גר' סוכר קנים
- 1 כפית קפה מגורען ללא קפאין מהול במעט מים חמים
- שקית פצפוצי שוקולד קטנה (כוס וחצי)
אופן הכנה:
מקציפים את הסוכרים יחד עם החמאה (חמאה רכה) עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן מוסיפים את הביצה, תמצית הווניל, הקפה והסילאן וממשיכים לערבל מספר שניות נוספות. מנפים בקערה נפרדת את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. ומוסיפים בהדרגה לתערובת שבמיקסר תוך כדי ערבול עד להטמעה מוחלטת שבסופה מוסיפים את השוקולד צי'פס ומערבלים מספר שניות נוספות. את התערובת מעבירים לקערה ומניחים במקרר לשעה (קערה מכוסה). מחממים את התנור מראש לטמפרטורה של 160 מעלות ובינתיים מוציאים את התערובת מהמקרר. מכדררים כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ מועכים טיפה ומניחים במרווחים של כ-5 ס"מ על מגש עם נייר אפייה. לאחר כ-20 דקות בתנור יש להוציא את העוגיות ולהניחן בצד עד שיתקררו.