אם יש מאכל משגע שנהדר לסיים עימו יום ארוך על כוס קפה או תה אלו הן גביניות. רכות, עם טעם משגע, וכל ביס הוא עוד מנה של נחמה ורוגע.
- 2 ביצים.
- 3/4 כוס סוכר קנים/דמררה.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 1 כוס קמח כוסמין/חיטה מלא.
- 1 חבילת גבינה לבישול ואפייה 5% טבורוג (500 גרם).
בתוך קערה בוחשים היטב את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את תמצית הווניל וממשיכים לערבב עד שהסוכר נטמע כולו. מוסיפים את הגבינה ומתחילים לערבב בעזרת הידיים. מועכים את הגבינה היטב בין הידיים (זה בסדר גמור אם נשארות חתיכות גבינה – חלק מהקסם של המתכון). מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים היטב, שוב עם הידיים. התערובת יוצאת דביקה – אל חשש. מחממים מחבת משומנת קלות (ספריי שמן או מעט שמן) על להבה בינונית-קטנה. מפזרים מעט קמח על צלחת גדולה (כמו כשמכינים שניצל) ולאחר מכן מרטיבים מעט את הידיים, נוטלים מהתערובת ומגלגלים כדור בגודל של כדור פינג פונג גדול. את הכדור משטחים מעט עם היד ומניחים בצלחת המקומחת כך ששני הצדדים יקומחו. את הגביניות מעבירים מיד ליד מעל הצלחת להיפטר מעודפי הקמח ומניחים במחבת. ניתן לכסות במכסה לזרז את תהליך ההכנה. הופכים ברגע שמזהיב.
- הגביניות יוצאות מתוקות כך שכמות הסוכר תלויה במידת המתיקות אותה רוצים להשיג. ניתן להפחית לחצי כוס ובסיום ההכנה לצקת מעט סילאן מעל הגביניות.
על מנת לשדרג את הגביניות ניתן לעשות את הדברים הבאים:
- במקום כפית תמצית וניל, להשתמש במקל וניל. לחצות אותו לשניים ובעזרת הסכין להוציא את תוכנו ולהוסיף לתערובת.
- לקחת כ-3/4 כוס צימוקים שחורים ולהשרות ביין קינוח שאוהבים (אני מעדיפה רום) לשעה . להוסיף אותם ללא היין לתערובת לפני שמכינים את הגביניות.