בייגלה מקמח כוסמין

דצמ 23, 2013   //   על ידי: טבע-נכון   //   המתכונים שלי  //  סגור לתגובות על בייגלה מקמח כוסמין

בייגלה מקמח כוסמין

אחד מזכרונות הילדות של רבים מאיתנו הם הבייגלה הקשורים בחוט היישר מהתנור, מצופים בשומשום ומלח עם קרום קשה שמתפצח בפה עם כל נגיסה – כמה פשוטים ככה טעימים. אז הנה לפניכם מתכון נהדר לבייגלה גם טעימים וגם בריאים יותר.

מצרכים

  • 400 גרם קמח כוסמין מלא.
  •  300 גרם קמח כוסמין לבן.
  •  300 גרם קמח חלה.
  •  1 שקית שמרים יבשים (11 גרם).                                  
  •  3 כפות סוכר.
  •  1/2 2 כפיות מלח.
  •  1/2 2 כוסות מים.

אופן הכנה

בתוך קערית מערבבים כוס מים חמימים עם שקית השמרים והסוכר ומניחים בצד למשך 5 דקות. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים יחד עם המלח. יוצרים גומה ושופכים את תערובת השמרים והמים ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת יתרת המים. יש ללוש כעשר דקות על משטח מקומח עד לקבלת בצק רך וגמיש. משמנים קלות קערה (השתמשתי בתרסיס שמן) מניחים את הבצק בתוכה ומשמנים אותו מעט על מנת שלא יתייבש, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך שעה עד שיתפח ויכפיל את נפחו. לאחר שעה, מוציאים את הבצק ולשים כדקה נוספת להוצאת האוויר וקורצים   כ:14- 12 יחידות. כל יחידה מגלגלים עד לקבלת כדור. בעזרת אצבע מקומחת יוצרים חור באמצע הכדור לאחר ששיטחנו אותו מעט ומניחים בצד על נייר אפייה במגש. מרססים קלות בשמן את כל היחידות לאחר שסיימנו ומכסים בנייר מגבת ומניחים בצד למשך כ10-15 דקות. תוך כדי ההכנה מחממים מים בסיר גדול עד לכדי רתיחה. לאחר שהמים רתחו ויחידות הבצק נחו בצד לוקחים כ3-4 יחידות (תלוי בקוטר הסיר) ומניחים במים הרותחים (ניתן בשלב זה להרחיב מעט את החור אם רוצים). לאחר כדקה שתיים במים הופכים את הבייגלה לצד השני. לאחר מכן מוציאים את הבייגלה ובשלב זה ניתן לצפותו בתוספות שונות (מלח, שומשום, זעתר, שיבולת שועל וכו'). מניחים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כעשרים דקות עד להזהבה של הבייגלה. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לצינון.

הערות

מי שמעוניין לשדרג עוד יותר – ניתן להוסיף בצל שטוגן עם מעט שמן זית, זיתים או כל תוספת שעולה על דעתכם לתוך הבצק לאחר התפיחה ורק לאחר מכן לקרוץ ממנו את הבייגלה.

הורד מתכון כ PDF